У справі Савченко суд відмовився залучити слідчого Маншина як свідка

Надія Савченко на засіданні Донецького міського суду Ростовської області, архівне фото

Суд у Донецьку Ростовської області Росії відмовився залучити слідчого Дмитра Маншина як свідка у справі українки Надії Савченко.

Клопотання про це подали захисники українки. Перед цим суд відмовився видалити слідчого із зали суду.

«Маншин викрав мене, незаконно утримував мене, сфальсифікував мою справу. Я заявляю про виклик його як свідка», – заявила Савченко в залі суду.

16 листопада суд відновив засідання у справі української громадянки, народного депутата України Надії Савченко, суд допитує свідків у режимі відеоконференції. Свідки перебувають у Басманному суді Москви.

Захисники Савченко заявили про неприпустимість присутності слідчого в суді під час допиту свідків. Проте суд відмовився вивести слідчого Дмитра Маншина із зали судових засідань.

Також, як повідомив адвокат Микола Полозов, іншого захисника Савченко Іллю Новикова, який перебуває в Басманному суді Москви, спробували вивести з зали суду.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.