У Росії засудили свого громадянина за участь в «Ісламській державі»

Суд у республіці Татарстан у Росії засудив громадянина країни до шести років колонії за участь в екстремістському угрупованні «Ісламська держава». Суд у місті Чалли визнав Михайла Головенка винним в участі в незаконному збройному формуванні.

Головенко визнав, що у квітні 2014 року прибув до Сирії і пройшов навчання в захопленому ісламістами місті Ар-Ракка. Пізніше він перебрався до Іраку, до міста Сінджара, яке угруповання захопило в серпні того року. Але там він розсварився з бійцями свого підрозділу і повернувся до Росії в січні цього року, після чого й був арештований.

За російськими даними, в лавах угруповання «Ісламська держава» чи інших ісламістських груп у Сирії й Іраку нині беруть чи раніше брали участь приблизно 2 тисячі 700 громадян Росії. Як заявив раніше в четвер, 19 листопада, заступник міністра закордонних справ Росії Олег Сиромолотов, у Сирії загинули 160 російських громадян, які воювали там у лавах ісламістів; 73 з них після повернення додому були засуджені, ще 36 перебувають під арештом.