ЄС ще не дав оцінки «безвізовим» законам – Томбінський

Ян Томбінський

Євросоюз не висловлював коментарів щодо пакету законів, необхідних для безвізового режиму між Україною та ЄС, які український парламент ухвалив цього місяця. Про це йдеться у заяві голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського.

«Хочу наголосити, що ні представництво ЄС, ні інша інституція Євросоюзу не висловлювала ніяких коментарів щодо змісту цього пакету закону, ні публічно, ні в іншій формі», – йдеться у заяві Томбінського, оприлюдненій у понеділок, 23 листопада.

«Євросоюз зможе висловити свою позицію лише після завершення оцінювання, чого ще не зроблено», – наголосив Томбінський.

Раніше сьогодні спікер ВерховноїВолодимир Гройсман повідомив про відсутність заперечень щодо цього «безвізового» пакету законів з боку ЄС.

«Щодо жодного із законів з пакету щодо безвізового режиму ми не отримали наразі заперечень. Тому вони будуть підписані», – сказав Гройсман.

12 листопада Верховна Рада проголосувала один з найбільш резонансних із «безвізового пакету» законів антидискримінаційний законопроект №3442.

21 листопада президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав «безвізові закони», які раніше ухвалив український парламент.

Володимир Гройсман обіцяв, що не підпише «безвізові» закони допоки Єврокомісія не проведе аналіз цих документів.