Дмитро Корчинський був затриманий і відпущений в Італії

Дмитро Корчинський поблизу Маріуполя, вересень 2014 року

Український політик Дмитро Корчинський 28 листопада був затриманий і відпущений поліцією Італії.

За повідомленнями кількох українських ЗМІ, близько 13:30 в аеропорту Рима Корчинського затримали одразу після його прибуття до столиці Італії. Сам політик вважає, що його затримання по лінії Інтерполу організувала Росія, але «достеменно не ясно, по яких справах, по чеченських чи по донбаських».

У коментарі «Українській правді» Корчинський відзначив, що центральне бюро Інтерполу вважає подання Росії політично вмотивованим. Також він вказав, що до справи долучилися українське посольство в Італії та українське бюро Інтерполу.

Згодом Корчинський був відпущений на свободу.

У 2004 році Дмитро Корчинський балотувався на посаду президента України, в 2013-2014 роках брав участь у Євромайдані, згодом воював із сепаратистами на Донбасі.

У грудні 2013 року МВС України оголосило його в розшук за звинуваченням в організації масових заворушень на Банковій вулиці в Києві. За деякими повідомленнями, він переховувався за кордоном.

У 2014 році Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно Корчинського за звинуваченням у публічних закликах до розв’язування війни і до терористичної діяльності на території окупованого Росією Криму і в кількох російських регіонах.