Путін підписав указ про санкції проти Туреччини

Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін підписав 28 листопада указ, яким запроваджує санкції проти Турецької Республіки. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Указ тимчасово запроваджує, зокрема, «заборону або обмеження зовнішньоекономічних операцій, що передбачають ввезення на територію Російської Федерації окремих видів товарів, країною походження яких є Турецька Республіка». Перелік таких товарів Путін наказав визначити уряду Росії.

Також організаціям, що перебувають під юрисдикцією Туреччини, забороняється або обмежується «виконання окремих видів робіт». З 1 січня 2016 року роботодавцям у Росії забороняється залучати працівників із Туреччини.

Також із 1 січня призупиняється дія безвізового режиму між Росією та Туреччиною, а «туроператорам і турагентам належить утримуватися від реалізації громадянам Російської Федерації туристського продукту, що передбачає відвідування території Турецької Республіки».

Відносини між Росією і Туреччиною загострилися цього тижня. 24 листопада російський літак Су-24 був збитий турецькими ВПС біля турецько-сирійського кордону. Туреччина стверджує, що літак залетів у її повітряний простір, попри попередження. Кремль наполягає, що літак не залишав меж Сирії.