Гройсман: питання про зміни до законопроекту про децентралізацію не стоїть

Your browser doesn’t support HTML5

Гройсман: питання про зміни до законопроекту про децентралізацію не стоїть (відео)

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман виключає можливість внесення змін до проекту змін до Конституції щодо децентралізації.

«Будь-яке втручання в проект змін до Конституції може призвести тільки до того, що можуть бути змінені терміни ухвалення, і це може бути на роки. Тому зараз жодні питання щодо вилучення – так питання не стоїть абсолютно. Зараз питання полягає в тому, щоб самі зміни до Конституції спільно з пакетом законів винести до зали Верховної Ради України для голосування», – заявив Гройсман у Харкові.

Спікер також відмовився прогнозувати, коли Верховна Рада розгляне законопроект.

За його словами, в парламенті тривають консультації для пошуку необхідної кількості голосів для остаточного ухвалення змін до Конституції України у частині децентралізації.

Законопроект щодо децентралізації у першому читанні Верховна Рада підтримала 31 серпня. Для ухвалення у другому читанні необхідно буде 300 голосів. З критикою децентралізації в тому вигляді, як її пропонує президент, виступають фракції Радикальної партії та «Самопомочі».

Президент Петро Порошенко раніше неодноразово наголошував, що жодного особливого статусу для Донбасу проект змін до Конституції не передбачає.