Суд відмовив Савченко у відводі суддів і прокурорів

Надія Савченко

Суд у російському Донецьку відхилив клопотання про відвід складу суду і сторони обвинувачення, яке подавала громадянка України Надія Савченко.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, суд назвав це клопотання таким, що не має законних підстав.

Народний депутат України Надія Савченко, справу проти якої розглядає російський суд у Донецьку, заявила відвід суддям і прокурорам у процесі, звинувативши їх у маніпулюванні речовими доказами.

18 листопада захист Савченко вже оголошував відвід колегії суддів через те, що вони вирішили допитувати свідка обвинувачення лідера угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького у закритому режимі. Тоді суд клопотання також відхилив.

Днями адвокати української громадянки, народного депутата Надії Савченко закликали лідера угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького пропустити їх до місця подій 17 червня 2014 року «для того, щоб вичерпно довести невинуватість Савченко в процесі у Донецьку». Відповіді від нього захисники наразі не отримали.

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які загинули 17 червня 2014 року на Донбасі, і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.