Кримські підприємства переходять на нічний режим роботи – Аксьонов

Рятувальники МНС Росії розгорнули містечко життєзабезпечення, Феодосія, Україна

«Голова» окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомляє, що сімферопольський завод «Фіолент» переходить на нічний режим роботи в умовах надзвичайної ситуації.

«Для того, щоб те чи інше підприємство могло працювати у позмінному режимі, необхідно на добу виділяти від 1,5 до 2 МВт електроенергії. Так, наприклад, АТ «Завод «Фіолент» вже домовився з адміністрацією міста Сімферополь про нічний режим роботи, також подібний вихід із ситуації, що склалася, шукають інші промислові підприємства», – написав Аксьонов у суботу, 5 грудня, у Facebook.

За його словами, в оперативному штабі розглядають не лише можливість забезпечення електроенергією підприємств оборонно-промислового комплексу, а й усіх комерційних підприємств по Криму в цілому.

22 листопада через підрив електроопор у Херсонській області до анексованого Росією Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації.

Президент Росії Володимир Путін, який прибув увечері в середу, 2 грудня, до Криму, взяв участь у церемонії запуску першої нитки енергомосту з Кубані до Криму.