Мінфін сьогодні запропонує компромісний варіант податкової реформи – Яресько

Наталія Яресько ©Shutterstock

Міністерство фінансів України запропонує на засіданні Національної ради реформ у вівторок компромісний варіант податкової реформи, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

«Компроміс ми пропонуватимемо сьогодні на Національній раді реформ. Я не можу сказати, що кожному в цій країні цей компроміс сподобається, тому що є безліч точок зору (на податкову реформу – ред.)», – сказала вона.

Яресько не уточнила, в чому полягає компроміс.

Your browser doesn’t support HTML5

Яресько: реформи Мінфіну припинили корупцію на суму понад мільярд доларів на рік

Верховна Рада наступного пленарного тижня планує розглянути два проекти Податкового кодексу. Виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко в ефірі Радіо Свобода вказав, що урядовий проект – «це той варіант, який до цього в принципі обговорювали Мінфін і український уряд з МВФ, коли взагалі домовлялися про співпрацю». Розроблений у Верховній Раді документ Устенко називає «найбільш ліберальним, який зараз взагалі існує в Україні».

Сьогодні відбудеться 16-е засідання Національної ради реформ, присвячене податковій реформі. Серед основних завдань Нацради реформ є визначення пріоритетів реформ, моніторинг реалізації та досягнення цілей реформ.

До складу ради, зокрема, входять президент України Петро Порошенка, міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус,спікер Ради Володимир Гройсман, секретар РНБО Олександр Турчинов.