Премія «Книга року ВВС» оголосила переможців 2015 року

Українська редакція британської телерадіомовної корпорації ВВС оголосила переможців 2015 року книжкової премії, вручивши нагороду збірці оповідань Василя Махна «Дім у Бейтінґ Голлов» у номінації
«Книга року ВВС-2015» та Андрієві Бачинському за книгу «140 децибелів тиші» в номінації «Дитяча книга року ВВС-2015». Як йдеться на сайті видання, премію «Читач року-2015» також отримали Євген Іванченко за рецензію на книгу Андрія Любки «Карбід» та Олена Нестеренко за рецензію на книгу переможця Андрія Бачинського «140 децибелів тиші».

Кожен із двох переможців отримає винагороду у тисячу фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Також видавці двох книг-переможців матимуть право використовувати логотипи «Книги року ВВС» у своїх наступних виданнях.

Минулоріч ВВС визнало найкращою книгою 2014 року твір Софії Андрухович «Фелікс Австрія», а найкращим дитячим виданням назвало «Дракони, вперед!» Каті Штанко.

Премія «Книга року ВВС» була започаткована у 2005 році. З 2012 року, коли з'явилася нова номінація «Дитяча книга року ВВС», премія проводиться у партнерстві з Культурною програмою ЄБРР.