Путін заявляє, що не прагне відновлення СРСР

Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що не має на меті відновлення СРСР. Про це він сказав в інтерв’ю у рамках фільму «Миропорядок» на телеканалі «Россия 1».

«Що стосується України і взагалі пострадянського простору, то взагалі я переконаний, що позиція наших західних партнерів – європейських і американських – пов’язана не із захистом інтересів України, а пов’язана зі спробою перешкодити відновленню Радянського Союзу, і ніхто не хоче нам вірити, що у нас немає мети відновити Радянський Союз», – сказав він.

Путін зазначив, що «навіть гіпотетична можливість об’єднання зусиль» у межах сучасних інтеграційних процесів «не дає добре і глибоко спати» країнам Заходу.

При цьому російський президент вважає, що економічне співробітництво Росії і України зробило б країни більш конкурентоспроможними, «дозволило б і Україні, і Росії зайняти гідне місце в сучасній системі поділу праці» на світовому ринку.

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим. Москва називає це «відновленням історичної справедливості».

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.Також Путіна звинувачують в тому, що він прагне відновити СРСР.