Депутати припинили повноваження депутата Філатова

Борис Філатов (архівне фото)

Верховна Рада України 314 голосами ухвалила постанову, що передбачає позбавлення депутатського мандату позафракційного депутата Бориса Філатова.

«Для мене це був хороший і важливий досвід. Відпустіть мене з Богом, а то я перетворився у бродячого мера. Я хочу додому, у мене казначейство закривається», – заявив у виступі Філатов.

Народний депутат України Борис Філатов вирішив скласти депутатські повноваження, бо обраний міським головою Дніпропетровська на місцевих виборах восени.

Він був обраний по виборчому округу №27 у Дніпропетровській області, обіймав посаду голови спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації.

Раніше Верховна Рада України позбавила депутатських повноважень представницю фракції Радикальної партії Злату Огнєвіч і депутата від «Народного фронту» Миколу Мартиненка. Їхні місця вже зайняли Вадим Підберезняк з «Народного фронту» і Тетяна Юзькова з Радикальної партії.

Крім того, депутати ще мають розглянути постанову про припинення депутатських повноважень Владислава Атрошенка, який обраний міським головою Чернігова.