Лідер Киргизстану: Росія не може профінансувати два спільні проекти

Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв

Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв заявив, що Росія не зможе профінансувати два раніше погоджені проекти спорудження гідроелектростанцій у Киргизстані.

Зроблена 24 грудня заява Атамбаєва свідчить про зниження економічної потужності Росії через обвал цін на нафту і західні економічні санкції.

«Російська економіка перебуває не на підйомі, і ціни на нафту мають негативну тенденцію. Реальність така, що сьогодні, на жаль, наші російські друзі не зможуть здійснити ці проекти», – сказав президент Киргизстану, додавши, що обговорив це питання з президентом Росії Володимиром Путіним під час візиту до Москви на початку цього тижня.

Фінансові проблеми Москви спонукають близьких союзників і сусідів залучати Китай і приватних інвесторів для фінансування.

Атамбаєв також вказав, що його країна шукатиме нових партнерів для реалізації проектів, які оцінюються в суму понад 3,2 мільярда доларів.

Речник Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що є «труднощі» з фінансуванням, але додав, що передчасно говорити, що Росія виходить із проектів у Киргизстані.