Порошенко затвердив план багатонаціональних військових навчань з участю ЗСУ в Україні та за кордоном

Петро Порошенко оглядає зразки військової техніки в Києві

Президент України Петро Порошенко затвердив план проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території України та за кордоном на 2016 рік. Цей плантакож стосується допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях.

Про це йдеться в указі № 721/2015 від 26 грудня, інформує сайт голови держави.

«Відповідно до затвердженого указом плану, на територію України для участі у заходах підготовки в рамках військового співробітництва буде допущено підрозділи збройних сил Сполучених Штатів Америки, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру» з відповідним озброєнням і військовою технікою», – ідеться в повідомленні.

Також голова держави підписав 26 грудня закон «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2016 році для участі в багатонаціональних навчаннях», який Верховна Рада ухвалила 25 грудня.

Згідно з документом, у 2016 році підрозділи інших держав на території України братимуть участь у навчаннях «Кленова арка-2016», українсько-американському навчанні «Сі Бриз-2016», українсько- американському навчанні «Репід Трайдент-2016».