Суд не надав адвокату російського спецпризначенця Єрофеєва охорону

Оксана Соколовська

Голосіївський районний суд Києва не задовольнив клопотання адвоката російського спецпризначенця Євгена Єрофеєва Оксани Соколовської про надання їй охорони.

У відповідній ухвалі суду зазначається, що Соколовська не надала доказів, що її життю і здоров’ю щось загрожує.

Суд також зазначив, що порушення проти неї кримінального провадження не є підставою втручання Голосіївського райсуду в її правові відносини з прокуратурою.

Раніше Соколовська заявила про тиск на неї з боку прокуратури і попросила суд надати охорону. Адвокат нагадала, що в середині грудня прокуратура Київської області провела у неї вдома обшук. Соколовська стверджує, що проти неї фальсифікують кримінальну справу.

Представники Головної військової прокуратури виступили проти задоволення цього клопотання. Вони зазначили, що у провадженні військової прокуратури немає досудових розслідувань щодо Соколовської.

Російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.