«Укроборонпром» пообіцяв перехід на стандарти НАТО до 2020 року

Продукція «Укроборонпрому» для воїнів АТО, архівне фото

Державний концерн «Укроборонпром» заявив, що до 2020 року максимально перейде на стандарти НАТО і розроблятиме новітні різновиди техніки з залученням світових партнерів.

Це передбачено програмою розвитку українського оборонно-промислового комплексу «Український щит», мовиться в повідомленні концерну.

За словами його генерального директора Романа Романова, також планується реструктуризація та об’єднання українського ОПК, вертикальна інтеграція виробництв і вихід у нові сектори, наприклад, кібербезпеку.

«Сьогодні ми вже можемо задовольняти потреби української армії. Український солдат отримує сучасну техніку і зброю вітчизняного виробництва, яка не поступається імпортній», – сказав він.

Подальший курс, за його словами, лежить у напрямку і задоволення потреб українських військових, і розвитку експортного потенціалу. «Президент поставив перед нами завдання вивести оборонно-промисловий комплекс України у п’ятірку світових лідерів, і ми впевнено прямуємо цим шляхом», – наголосив Романов.

Крім того, сказав він, «Укроборонпром» «надшвидкими темпами» нарощує коло партнерів за кордоном. Наразі концерн співпрацює з більш ніж 90 країнами світу, і з багатьма світовими компаніями-лідерами виробництва озброєнь уже має «потужні спільні проекти».

Державний концерн «Укроборонпром» був створений 2010 року як орган управління підприємствами оборонно-промислового комплексу і нині об’єднує понад 100 підприємств-учасників у п’яти основних галузях оборонної промисловості, зокрема, в розробці та виготовленні озброєння та техніки, науковій діяльності та експортно-імпортних операціях. «Укроборонпром» також має понад 10 конструкторських бюро, які займаються розробкою, проектуванням та дослідженнями, завдяки яким концерн впроваджує нові рішення та інновації, мовиться на його сайті.