Головний банк Криму перейшов в держвласність Росії

Ілюстративне фото

Публічне акціонерне товариство «Російський національний комерційний банк» (РНКБ) повідомило про зміну акціонера – власником 100% акцій фінансової установи стала Російська Федерація в особі Федерального агентства з управління державним майном («Росмайно»). Про це повідомляє прес-служба банку.

«Перехід банку у власність держави в особі «Росмайна» є без перебільшення найбільш значущою подією в історії РНКБ. Банк перейде на новий рівень як в плані роботи з клієнтами, так і в частині взаємодії з федеральними та регіональними органами влади», – заявив голова ради директорів РНКБ Руслан Ареф’єв.

«Росмайно» – федеральний орган виконавчої влади Росії , який здійснює функції з управління федеральним майном, у тому числі у сфері земельних відносин, функції з надання державних послуг та правозастосовні функції у сфері майнових відносин.

РНКБ – системоутворюючий банк Криму, який був створений після анексії Росією Криму. На півострові відкриті 211 його відділень. Банк обслуговує більше 1 200 000 фізичних осіб і 37 тисяч корпоративних клієнтів. РНКБ включений до списку санкцій США, які не визнають анексію Криму.