Військові частини забезпечені противірусними ліками, вакцинація проти грипу відбулася – Міноборони

Фото ілюстраційне (©Shutterstock)

У Міністерстві оборони України повідомили, що у Збройних Силах України ще наприкінці грудня завершили кампанія з вакцинації особового складу проти грипу, а станом на сьогодні усі військові частини забезпечені противірусними ліками в достатній кількості. Про це йдеться на сайті Міноборони.

«Для стримання епідемічного процесу та недопущення зниження боєздатності військових частин застосування вакцини розпочалося за три тижні до початку підйому захворюваності в Україні на грип, який зазвичай припадає на середину січня. Щеплення відбувалися за згодою військовослужбовців і у першу чергу проводилися у військових частинах та підрозділах, які виконують завдання в районі антитерористичної операції, а також у військових навчальних закладах», – йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони, вакцинацію у зоні АТО забезпечували спеціалізовані бригади. Усього відомство закупило 5800 доз вакцини проти грипу.

Жодного випадку смерті від грипу у Збройних Силах України не зафіксовано, зазначили в Міноборони.

У Міністерстві охорони здоров’я України заявляють, що епідемічний поріг захворюваності на грип в Україні не перевищено, але найскладнішою є ситуація серед цивільних на Донбасі, на територіях, які контролює українська влада.