У Севастополі порахували збитки від знеструмлення

Центр Севастополя без вуличного освітлення, 14 січня 2016 року

Окупаційна влада Севастополя порахувала збитки від надзвичайної ситуації, спричиненої припиненням подачі електроенергії до Криму з материкової України, інформує сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії». За даними «голови міста» Сергія Меняйла, втрати становлять 350 мільйонів рублів (це понад 111 мільйонів гривень) – без урахування упущеної вигоди.

«І цей збиток нарощуватиметься. Для того, щоб повністю прорахувати збиток, потрібно, щоб надзвичайна ситуація закінчилася», – сказав Меняйло.

За його словами, «уряд Севастополя» надіслав до уряду Росії пропозиції щодо компенсації збитку, «залишилося тільки визначити суму і джерело погашення».

30 грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, по якій передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія до Криму не подається, оскільки закінчилася дія контракту з постачання електрики на півострів, який з початку 2014 року окупований Росією.