За минулу добу на Донбасі 1 військовий поранений – Лисенко

Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 1 поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТОАндрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку вчора було абсолютно спокійно, а на донецькому напрямку сепаратисти зосередили свою активність в районі Донецького аеропорту.

«Зокрема, в районі шахти «Путилівська» противник застосував 82-міліметровий міномет. Також бойовики здійснили серію збройних провокацій по всьому фронту від Авдіївки до Пісок. Окрім цього, ворог порушив режим тиші в Зайцевому та Новгородському, на Світлодарській дузі вчора було тихо», – сказав він.

Лисенко також повідомив, що сепаратисти вчора порушили режим тиші у Мар’їнці, де позиції сил АТО обстріляли зі стрілецької зброї та гранатометів.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що минулої доби українські військові 17 разів порушили режим тиші. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Відтоді, однак, у зоні АТО сторони конфлікту вже неодноразово звинуватили одна одну в порушенні «режиму тиші».