Допит кримського блогера Заїра Акадирова перенесли на 25 січня

Заїр Акадиров

Допит кримського блогера Заїра Акадирова перенесли на понеділок, 25 січня. Про це повідомив сам Заїр Акадиров на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогоднішнє спілкування з прокурором району міста не відбулося. Домовилися зустрітися в понеділок, 25 січня, в другій половині дня», – написав Акадиров.

Напередодні він повідомив, що планує прибути на допит у російську прокуратуру Залізничного району Сімферополя після консультацій з адвокатом.

15 січня співробітники поліції в Сімферополі затримали блогера Заїра Акадирова, який прийшов на суд у «справі 26 лютого». Як прозповів Акадиров, співробітники російського ОМОНу силою затягнули його в автомобіль, погрожуючи в разі чинення опору, «одягти наручники і відвезти у підвал». Акадирову вдалося вийти з машини, після чого його відвели у відділення поліції, а відпустили після майже годинного допиту.

Незалежна медіа-профспілка України зажадала від прокуратури АРК відкрити кримінальне провадження за фактом незаконного затримання Заїра Акадирова 15 січня у Сімферополі.

Прокуратура Автономної Республіки Крим при Генеральній прокуратурі України відкрила кримінальне провадження за фактом затримання Акадирова.