Яценюк: коаліційну угоду треба оновити

Голова уряду України Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Голова уряду України Арсеній Яценюк виступає за оновлення коаліційної угоди. Про це він заявив 24 січня у «10 хвилинах з прем'єр-міністром».

«З політичного маніфесту угоду має бути перетворено на політично та юридично зобов’язуючий документ з чітким графіком роботи та послідовністю кроків», – заявив Яценюк.

Він висловив незадоволення рівнем підтримки урядових рішень із боку членів чинної парламентської коаліції. Також прем’єр-міністр закликав коаліцію обговорити можливих кандидатів на посади в оновлюваному уряді.

«Вкотре звертаюся до коаліції – невідкладно розпочати прозоре і публічне обговорення можливих кандидатів та не марнуючи часу призначити на урядові посади компетентних фахівців, які матимуть підтримку та довіру коаліції», – додав Яценюк.

Раніше цього місяця президент України Петро Порошенко заявив, що «у коаліції попереду дуже серйозна розмова», а також вказав на свою зацікавленість «у тому, щоб зберегти єдність коаліції».

Порошенко також заявляв, що допускає кадрові зміни в українському уряді, але виступає проти дострокових парламентських виборів.

У Верховній Раді України збирають підписи за відставку уряду. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати.

У грудні минулого року в парламенті України виникла бійка між депутатами від коаліції під час виступу у Верховній Раді прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Це сталося після того, як депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна підійшов прем’єра і спробував підняти і відтягти його від трибуни, з якої виступав голова уряду.