У Києві у СІЗО проводять інспекторську перевірку

Ілюстративне фото

Прокуратура Києва та Державна пенітенціарна служба (ДПСУ) проводять комплексну інспекторську перевірку діяльності Київського слідчого ізолятора.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, СІЗО перевіряють «з питань організації охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення, матеріально-побутового забезпечення, організації охорони, нагляду та ізоляції ув’язнених, а також дотримання протипожежної безпеки».

«У рамках заходів також буде проведено перевірку організації оперативно-розшукової роботи в слідчому ізоляторі та організацію соціально-психологічної роботи з ув’язненими та засудженими», – додають у відомстві.

Перевірка триватиме до 29 січня.

1 січня в Лук’янівському СІЗО помер затриманий Макар Колесников. За попередніми висновками, причиною смерті став геморагічний панкреатит. Правоохоронці розпочали досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Після смерті Колесникова в СІЗО, 4 січня кілька десятків активістів зібралися біля будівлі СІЗО, вони вимагали, серед іншого, з’ясувати, чи надали Колесникову медичну допомогу. Генеральний прокурор Віктор Шокін взяв під особистий контроль досудове розслідування цього випадку.