Порошенко відкрив на Рівненщині центр адмінпослуг та лікарню

Президент Петро Порошенко на відкритті центру адмінпослуг у Рівному, 29 січня 2016 року

Під час робочої поїзди на Рівненщину у п’ятницю президент України Петро Порошенко відкрив у Рівному спеціалізований центр адміністративних послуг, який надаватиме 144 види послуг. Як передає кореспондент Радіо Свобода, у центрі видаватимуть дозвільні документи, оформлюватимуть право власності, реєструватимуть бізнес тощо.

Порошенко заявив, що таку адмінустанову в Україні відвідує втретє, і послуги в кожній із них різняться. Він доручив місцевій владі організувати тут із початку березня реєстрацію місця проживання та видачу закордонних паспортів.

На думку Порошенка, такі заклади є прикладом «прозорого обличчя влади».

«Чому таке стає можливим? – через механізм децентралізації. Бо левова частина повноважень, яка раніше була в Києві і потребувала абсолютно нікому непотрібної поїздки, витрачати гроші і час, сьогодні все можна вирішити в одному місці. Це не нове. У Європі це давно вже запроваджено, як абсолютно необхідний алгоритм, інструмент держави», – додав президент.

До приїзду Порошенка центр адміністративних послуг вже працював у тестовому режимі. Як зазначив керівник центру Віталій Герман, лише напередодні послуги отримали майже дві з половиною сотні відвідувачів.

Також у п’ятницю Петро Порошенко відкрив на Рівненщині нову поліклініку та хірургічний корпус Володимирецької районної лікарні, на які було витрачено понад 35 мільйонів гривень. Пізніше президент вирушив на Рівненську АЕС.

Поїздка президента Порошенка у Рівненську область була запланована на початок поточного тижня, однак її змістили у часі через складні погодні умови.