Росія: жителі одного з районів Москви поскаржилися Обамі на старі будинки

Zyuzino

У Росії жителі району Зюзіно Москви опублікували чергове відеозвернення з критикою столичної влади і особисто мера міста Сергія Собяніна, який, за їхніми словами, відмовляє у знесенні старих п’ятиповерхівок, порушуючи таким чином постанову, ухвалену ще в 2006 році.

«За п’ять років Собянін перетворив Москву в світову ганьбу», – заявили активісти.

З проханням «побудувати теплі будинки» вони звернулися до президента США Барака Обами.

У попередньому відеозверненні, опублікованому в грудні минулого року, жителі Зюзіна просили допомоги у президента Росії Володимира Путіна.

Вони заявляли, що Собянін в 2012 році отримав дозвіл на реконструкцію старих будинків, в яких вони живуть, за рахунок бюджетних коштів. Однак, як стверджують активісти, замість знесення будівель Собянін перевів їх у категорію «таких, що не зносяться».

Муніципальний депутат району Зюзіне Костянтин Янкаускас в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що всі правові підстави для реконструкції кварталу є.

Він зазначив, що п’ятиповерхівки, знесення яких домагаються жителі Зюзіна, були побудовані в 60-х роках минулого століття. Згідно із законом, раз в 25 років вони повинні були капітально ремонтуватися, але за 50 років такий ремонт жодного разу не проводився.

Російська влада наразі не коментувала цих звинувачень жителів району Зюзіно.