Стець вимагає «швидкого розслідування» за фактом погроз журналістці Бердинських

Юрій Стець

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець вимагає від Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ України порушити кримінальне провадження за фактом погроз журналістці видання «Новое Время» Христині Бердинських.

«Факт погроз фактично є не лише спробою перешкоджання діяльності журналістів, це неприпустимо у правовій демократичній державі. Факти, надані журналісткою, мають бути максимально швидко розслідувані», – зазначив Стець, слова якого цитує прес-служба міністерства інформаційної політики.

Міністр вважає, що ці дії містять ознаки злочину, передбачених частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо журналіста), статті 171 Кримінального кодексу ( умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

Раніше сьогодні журналістка Христина Бердинських повідомила, що звернулася до поліції у зв’язку з отриманням СМС з погрозами розправи через розслідування щодо компанії «Київгаз». У столичній поліції наразі це не коментували.