Папа Франциск у Мексиці закликав боротися з наркоторгівлею

Папа Франциск вдягає сомбреро, подароване мексиканським журналістом, Куба, 12 лютого 2015 року

Папа римський Франциск закликає лідерів Мексики забезпечити справедливість і безпеку громадян країни. Про це він заявив 13 лютого, виступаючи в Національному палаці у присутності президента Мексики Енріке Пеньї Ньєто.

За його словами, спроби надати привілеї для обраних, а не для всіх членів суспільства, створюють ґрунт для корупції, наркоторгівлі, насильства, викрадень і смертей, повідомляє агентство France-Presse.

У той же день понтифік виступив перед мексиканськими єпископами, закликавши їх взяти участь в боротьбі з наркотрафіком.

На вулицях Мехіко кортеж понтифіка вітали тисячі віруючих. Мексиканці сподіваються, що під час візиту папі Франциску вдасться переконати президента Енріке Пенью Ньєто вжити заходів для вирішення нагальних проблем країни, у першу чергу почати боротьбу зі злочинністю, пов’язаною з діяльністю наркокартелів.

У Мексику Папа Римський прибув з Куби, де відбулася його перша в історії зустріч з патріархом московським і всієї Русі Кирилом. За підсумками переговорів папа Франциск і патріарх Кирило підписали декларацію. Документ, серед іншого, закликає світову спільноту до негайних дій, які допоможуть захистити християн на Близькому Сході.