ВО «Свобода» вирішило висунути свого кандидата на вибори мера Кривого Рогу

З’їзд партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», який відбувся у вівторок у Києві, підтримав кандидатуру Олега Бойченка на посаду міського голови Кривого Рогу на виборах 27 березня, повідомили у прес-службі політичної сили.

За повідомленням партії, Олег Бойченко – активіст «Свободи», керівник «Самооборони Кривбасу», директор приватного підприємства.

Керівник партії Олег Тягнибок заявив, що «Свобода» «ставить за мету вийти в другий тур та надалі перемогти в Кривому Розі».

Окрім того, заявили в партії, її представники змагатимуться за посади міських голів Новоукраїнки (Златопільщина), Ходорова (Львівщина), Радивилова (Рівненщина). У Новоукраїнці від партії балотуватиметься Сергій Негра, в Ходорові – Андрій Чад, у Радивилові – Віталій Дідук.

Раніше всеукраїнський з’їзд партії «Об’єднання «Самопоміч» підтримав кандидатуру народного депутата Семена Семенченка на посаду мера Кривого Рогу. Це рішення ухвалили в суботу на позачерговому партійному з’їзді в Харкові, поінформували в «Самопомочі».

Незадовго до партійних з’їздів на вічі у Кривому Розі обговорювалась можливість висунення «єдиного кандидата від демократичних сил» на противагу представникові «Опозиційного блоку» Юрієві Вілкулу. Оприлюднення рішення про єдиного кандидата анонсувалося на 7 лютого, однак цього не відбулось.

Пізніше на своїй сторінці у фейсбуці голова Криворізької міської організації партії «Укроп» Микола Колесник оприлюднив прізвища декого з потенційних кандидатів.

За офіційними даними, на виборах 15 листопада 2015 року в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами склала лише 752 голоси з майже 178 тисяч визнаних дійсними. Після протестів, які тривали в місті кілька тижнів, Верховна Рада України призначила нові вибори мера на 27 березня 2016 року.