Керівництво інституту обіцяє покарати експерта, яка свідчила на користь Савченко

Надія Савченко

Керівництво астрономічного інституту Московського державного університету обіцяє покарати наукового співробітника Ольгу Возякову, яка провела експертизу і давала свідчення в суді у справі громадянки України Надії Савченко. Відповідного листа, адресованого російській прокуратурі, у Twitter оприлюднив адвокат Микола Полозов.

В інституті заявляють, що у день, коли Возякова давала свідчення, її не було на роботі, а інститут не уповноважував її свідчити в суді від імені установи.

Керівництво інституту заявляє, що має намір розглянути «питання про заходи дисциплінарного стягнення» щодо Возякової.

Суд у Донецьку Ростовської області Росії у справі громадянки України Надії Савченко допитав наукового співробітника астрономічного інституту МДУ Ольгу Возякову 23 грудня 2015 року.

Возякова провела експертизу відео 17 червня 2014 року, коли Савченко взяли в полон. Експерт визначила час подій. Згідно з експертизою, Савченко взяли в полон до артобстрілу, під час якого загинули журналісти ВГТРК, у причетності до загиблі яких звинувачують українку.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Від 18 грудня минулого рок Надія Савченко голодує на знак протесту.