Держави Перської затоки визнали ліванську «Хезболлу» терористичною

Бойовики «Хезболли» з прапорами руху слухають трансляцію промови свого лідера Хасана Насралли на півдні Лівану, архівне фото 2015 року

Рада співпраці Перської затоки офіційно визнала радикальний войовничий шиїтський рух «Хезболла» з Лівану терористичною організацією.

Як заявив генеральний секретар організації Абдаллатіф аз-Заяні, «Хезболла» здійснює ворожу терористичну діяльність на території країн-членів об’єднання, до якого належить шість країн регіону.

За його словами, йдеться про залучення бойовиків для терористичних нападів, контрабанду зброї й вибухівки чи розпалювання безладів і насильства.

Визначення «терористичної» стосується всіх частин «Хезболли»: і її бойового крила, що становить по суті цілісні збройні сили з важким озброєнням, включно з танками чи РСЗО, і політичної партії, що представлена в парламенті Лівану, і інших підрозділів руху, а також усіх його керівників.

Рішення Ради співпраці Перської затоки означає посилення тиску на цей рух, що, серед іншого, бере активну участь у бойових діях громадянської війни в Сирії на боці режиму президента Башара аль-Асада.

До Ради співпраці Перської затоки, що виступає проти режиму Асада, належать Саудівська Аравія як провідний член цієї організації, а також Об’єднані Арабські Емірати, Кувейт, Катар, Бахрейн і Оман.