Адвокат Савченко прогнозує оголошення вироку впродовж двох тижнів

Надія Савченко

Вирок громадянці України Надії Савченко, найімовірніше, буде оголошений упродовж двох тижнів, повідомив її адвокат Ілля Новіков.

«Технічно це нескладно», – сказав Новіков.

За його словами, покарання, яке попросив держобвинувач під час дебатів сторін у суді, сторону захисту не засмутило. «23 роки – це не добре і не погано в нашому випадку. Випадок Надії Савченко взагалі унікальний. Якби прокурор попросив 25 років, це було б не гірше, а якби попросив 10 років ув’язнення, не краще в нинішній ситуації», – заявив Новіков.

Виступаючи 2 березня на дебатах у суді в Донецьку Ростовської області Росії Надія Савченко заявила, що оголосить сухе голодування, якщо суд відкладатиме оголошення вироку.

«Якщо суд бере більше ніж два тижні для винесення вироку, який і так визначено зверху, я включаю сухе голодування», – сказала Савченко.

Сторона обвинувачення на суді 2 березня заявила, що вимагає для українки 23 років ув’язнення.

У середині грудня минулого року російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року, і пообіцяла оголосити сухе голодування після вироку, вимагаючи звільнення.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.