Рада безпеки ООН розширила санкції проти Північної Кореї

(ілюстраційне фото)

Рада безпеки ООН одноголосно ухвалила резолюцію, що розширює міжнародні санкції проти Північної Кореї через недавні ядерні й ракетні випробування в цій країні, що заборонені їй попередніми резолюціями.

Серед нових обмежень – обов’язкові перевірки всіх вантажів, що прямують до Північної Кореї і з неї, чи повна заборона на передачу Пхеньянові також легкої і стрілецької зброї.

Також до санкційних списків додані нові фізичні й юридичні особи.

За повідомленнями, це одні з найсуворіших санкцій, накладених на Північну Корею за останні два десятиліття, хоча Росія домоглася незначного пом’якшення нових санкцій порівняно з первісним проектом.

Протягом останніх двох місяців Пхеньян заявив, що здійснив випробування термоядерного вибухового пристрою, а також запустив штучний супутник Землі. Фахівці вважають, що Північна Корея дійсно підірвала якийсь ядерний вибуховий пристрій, хоча, найімовірніше, про водневу бомбу все ж не йдеться, а під виглядом запуску супутника здійснила чергове випробування технологій створення балістичних ракет. І те, й інше світова спільнота вже давно заборонила Північній Кореї.