СБУ: підозрювана у тероризмі громадянка Росії Леонова вийде з СІЗО

Анастасія Леонова (фото з її сторінки у Facebook)

У СБУ повідомляють, що громадянку Росії Анастасію Леонову, обвинувачену у підготовці теракту у Києві, вночі з 5 на 6 березня відпустять з-під варти. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив представник Служби безпеки України Олександр Ткачук.

За його словами, причиною для звільнення Леонової стало закінченням терміну дії постанови суду про її взяття під варту. Зараз СБУ зараз клопоче про продовження терміну затримання для Леонової. За словами Ткачука, вона зберігає свій статус підозрюваної попри рішення суду.

«Шевченківський суд відмовив у задоволенні клопотання нашої служби, і одним з основних аргументів суду є те, що паспорти Леонової перебувають у слідства, тобто вони їй недоступні. Це, на думку суду, не дає можливості їй покинути територію нашої держави чи якимось чином уникати слідства, або продовження її участі у слідчих діях», – зазначив Олександр Ткачук.

4 березня мати Анастасії Леонової також заявляла про закінчення терміну утримування її під вартою.

СБУ звинувачує Леонову у підготовці теракту. Її затримали на тренувальній базі Правого сектора у грудні 2015 року, де вона, за її словами, займалася висвітленням їх діяльності.

Сама Леонова заявляла, що у слідчому ізоляторі її побили і з 12 січня вона оголосила голодування. СБУ не надала доказів її причетності до інкримінованих злочинів.