Залізничники України одночасним гудком у всіх поїздах проведуть акцію на підтримку Надії Савченко

Українські залізничники долучаться 11 березня до загальнонаціональної кампанії на підтримку української громадянки Надії Савченко, яку судять у Росії за звинуваченням у вбивстві російських журналістів на Донбасі. Про це повідомив речник «Укрзалізниці» Даниїл Ваховський на сторінці у Facebook.

«До загальнонаціональної кампанії #FreeSavchenko підключаються майже 300-тисячний колектив УЗ. Мало хто знає, що Надія почала кар'єру військового в залізничних військах», – написав Ваховський.

За його словами, у п’ятницю о 14:10 усі потяги в Україні дадуть гудок в знак підтримки Надії Савченко.

9 березня Донецький суд Ростовської області Росії повідомив, що вирок Савченко буде оголошений 21–22 березня. Cтан здоров’я українки, яка 4 березня розпочала сухе голодування, погіршився, однак вона змогла виступити в суді 9 березня і вкотре заявити про свою невинуватість. Від грудня Савченко голодує з вимогою звільнення. Напередодні адвокат Надії Савченко Марк Фейгін повідомив, що вона припинила сухе голодування і перейшла на воду та дитячі суміші.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують, зокрема, у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Надія Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії.