Сирійський уряд підтвердив участь у мирних переговорах в Женеві

Сирійський уряд повідомив, що відправить свою делегацію до Женеви для участі у непрямих мирних переговорах з опозицією, організованих за сприяння США 14 березня.

Міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем заявив журналістам 12 березня, що урядова делегація вирушить до Женеви 13 березня, але не буде залишатися там більше 24 години, якщо представники опозиції не з’являться.

Виступаючи сьогодні в Саудівській Аравії, держсекретар США Джон Керрі висловив сподівання, що мирні переговори зможуть просунутися.

Раніше сьогодні головна сирійська опозиційна група теж заявила про свою присутність на мирних переговорах у Женеві в понеділок, заявляючи, що основна увага буде зосереджена на створенні «перехідного органу управління з повними виконавчими повноваженнями». Група продовжує наполягати, що президент Сирії Башар аль-Асад не повинен мати «жодного місця» в майбутньому уряді.

Останній раунд непрямих переговорів щодо врегулювання ситуації в Сирії відбувся 3 лютого, а новий раунд проходитиме на тлі двотижневого часткового припинення вогню у Сирії.

Координатор ООН щодо Сирії Стефан де Містура раніше закликав до проведення президентських виборів в Сирії у найближчі 18 місяців, але Валід аль-Муаллем відкинув цю ідею.