Кремль розкритикував слова польського міністра про трагедію під Смоленськом

Брат загиблого президента Польщі Леха Качинського Ярослав Качинський на церемонії вшанування жертв трагедії під Смоленськом, 10 квітня 2015 року

У Росії розкритикували слова міністра оборони Польщі Антонія Мацеревича, який заявив, що катастрофа літака польського президента Леха Качинського під російським Смоленськом у 2010 році мала на меті позбавити Польщу лідерів.

Представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін назвав заяву Мацеревича «безглуздою і дурною». А прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков охарактеризував як «голослівну, необ’єктивну і таку, що не має нічого спільного з реальними обставинами трагедії».

13 березня Антоній Мацеревич, виступаючи під час лекції в місті Торунь, заявив, що те, що трапилося під Смоленськом мало на меті позбавити Польщу лідерів, які вели країну до незалежності. «Це ми були першою жертвою тероризму в 30-і роки, а після Смоленська можемо сказати, що ми також стали першою великою жертвою тероризму в сучасному конфлікті, який відбувається на наших очах», – сказав Мацеревич.

Близько місяця тому повідомлялося про те, що міністр оборони Польщі підписав указ про відновлення розслідування авіакатастрофи під Смоленськом, в якій загинули президент Польщі Лех Качинський з дружиною і ще 95 керівників країни і представників політичної еліти.