Мін’юст Росії визнав небажаною організацію Мадлен Олбрайт

Міністерство юстиції Росії внесло до переліку небажаних організацій «Національний демократичний інститут міжнародних відносин», заснований і очолюваний колишньою держсекретарем США Мадлен Олбрайт. Про це повідомляється на сайті міністерства юстиції Росії.

Раніше Генеральна прокуратура Росії вирішила, що неурядова організація становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки Росії.

Відповідно до закону, що набув чинності влітку минулого року, організаціям, визнаним небажаними, заборонено працювати в Росії.

«Національний демократичний інститут міжнародних відносин» став п’ятою неурядовою організацією, внесеною до списку небажаних у Росії. Першим до переліку потрапив Національний фонд на підтримку демократії, згодом – Американсько-російський фонд з економічного і правового розвитку і фонди «Відкрите суспільство» і «Сприяння», засновані мільярдером Джорджем Соросом.

«Національний демократичний інститут міжнародних відносин» був заснований в 1983 році. Він фінансується урядом США через фонд, а також різними міжнародними агентствами і приватними фондами. На даний момент функціонує більш ніж у 130 країнах.

На сайті організації наголошується, що її діяльність спрямована на підвищення відкритості й конкуренції політичних систем, розвиток ефективності і відповідальності влади в усьому світі.