У Держдепартаменті США спростували заяви Генштабу Росії про відсутність діалогу щодо Сирії

Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров (фото архівне)

Заяви про відсутність діалогу між Москвою і Вашингтоном щодо врегулювання ситуації в Сирії не підтверджені фактами. Про це заявив на брифінгу прес-секретар Держдепартаменту США Джон Кірбі.

За його словами, заяви про те, що США «не ведуть діалог з Росією з цього приводу, і про відсутність координації в спостереженні за режимом припинення вогню просто не підтверджуються фактами».

«Ми впевнені в існуванні конструктивного діалогу», – сказав Кірбі.

Він заявив, що режим припинення військових дій зберігається, попри повідомлення про порушення.

«Але це не означає, що ми не сприймаємо всерйоз кожну заяву про порушення і що не хочемо бачити прагнення звести до нуля кількість уже заявлених порушень», – додав Кірбі.

Раніше начальник головного оперативного управління російського Генштабу Сергій Рудськой заявив, що російсько-американські консультації в столиці Йорданії Аммані 18 березня «виявили неготовність США предметно обговорювати пропозиції щодо контролю за режимом припинення вогню в Сирії».

Припинення вогню в Сирії почалося 27 лютого, що допомогло значно скоротити військові дії. Поза режимом перемир’я перебувають угруповання «Ісламська держава» та «Аль-Каїда».