Тероризм є наслідком політики подвійних стандартів – речниця МЗС Росії після терактів у Брюсселі

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала прояви тероризму наслідком політики подвійних стандартів. Про це речниця зовнішньополітичного відомства заявила в ефірі телеканалу «Россия-24» після терактів, що сталися 22 березня в Брюсселі.

«Неможливо не відзначити, що, на жаль, сьогодні, в 2016 році, році, тероризм охоплює світ все більше, і ми приходимо до дуже сумних підсумків політики подвійних стандартів у цій сфері. Не можна ділити терористів на «добрих» і «поганих», не можна підтримувати їх в одному регіоні (на Близькому Сході, на Північному Кавказі) і думати, що ця страшна хвороба сучасного світу не прийде в іншу частину планети», – наголосила представник МЗС Росії.

Вона також вказала, що в європейському інформаційному просторі дотепер домінували інші загрози. «Відволікається увагу міжнародної спільноти, зокрема, європейців, від головної загрози сьогоднішнього дня. Придумуються будь-які приводи знайти біду там, де її немає, при цьому основне зло ніби не помічають», – додала Захарова.

Захарова також висловила співчуття у зв’язку з подіями в Брюсселі. За її словами, російські установи, розташовані в Бельгії, з’ясовують, чи є серед загиблих і постраждалих російські громадяни.

У Брюсселі зупинили роботу аеропорту і всього громадського транспорту після того, як два вибухи сталися на летовищі вранці 22 березня, а згодом ще кілька пролунали на станціях метро. Лише в аеропорту загинули щонайменше 13 людей.