Франція: підозрюваного у викритій змові в Парижі звинуватили в тероризмі

У Франції прокурор столиці Парижа Франсуа Моленс заявив, що головному підозрюваному у викритій спробі нападу в Парижі на ім’я Реда Крікет висунули низку звинувачень, пов’язаних із тероризмом.

Як сказав Моленс, підозрюваний Крікет, громадянин Франції, нині обвинувачений в участі в терористичній групі і плануванні й підготовці принаймні одного нападу, нелегальному володінні і транспортуванні зброї і вибухівки і використанні підроблених документів.

За даними розслідування, у Крікета зі спільниками вже був у передовій стадії планування й підготовки новий терористичний акт. У цій же справі нині затримані ще не менш ніж троє підозрюваних у Бельгії й Нідерландах.

Реда Крікет пов’язаний із підозрюваним ватажком групи, що влаштувала терористичні напади в Парижі в листопаді 2015 року, внаслідок яких загинули 130 людей.

34-річного Реду Крікета арештували в одному з передмість Парижа минулого тижня. При обшуку в його помешканні знайшли склад автоматів, пістолетів і саморобних вибухових речовин. Як вважають правоохоронці, він 2014 і 2015 років їздив до Сирії і також кілька разів заїжджав із Франції до Бельгії. У Бельгії його в липні 2015 року заочно визнали винним за звинуваченнями в тероризмі.

До надзвичайних антитерористичних заходів у країнах Європи почали вдаватися після згаданих терактів у Парижі минулого листопада, особливо ж їх посилили після нападів у столиці Бельгії Брюсселі 22 березня, внаслідок яких загинули 32 людини.