Крим: новинний сайт медіахолдингу Іслямова заблокували через «екстремізм»

У підконтрольній Росії прокуратурі анексованого Криму заявляють, що заблокували доступ до новинного сайту «15 минут», який має стосунок до бізнесмена, одного з ініціаторів блокади півострова Ленура Іслямова, через «екстремістські матеріали».

«У ході моніторингу мережі інтернет встановлено, що один з новинних інтернет-порталів, фактичним власником якого є Ленур Іслямов, систематично розміщує публікації екстремістського змісту», – мовиться в повідомленні відомства.

Зокрема, як заявили в контрольованій Москвою прокуратурі Криму, інтернет-ресурс «здійснює інформаційний супровід дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії, пропаганду проведення так званої «громадянської блокади Криму», створює умови для залучення до лав незаконного збройного формування нових добровольців і інше».

Від 29 березня в Криму заблоковано доступ до сайту «15 минут» медіахолдингу ATR, фактичним власником якого є Ленур Іслямов. При спробі зайти на сайт повідомляється, що «доступ обмежений за рішенням суду або з інших підстав, встановлених законодавством Російської Федерації».

Раніше в анексованому Росією Криму за ініціативою низки місцевих прокуратур були ухвалені судові рішення про заборону доступу до десятків сайтів, які, як повідомлялося, «містили інструкції з описом способів скоєння суїциду і реалізації наркотиків», а також отримання хабарів.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».