За добу на Донбасі поранені 4 українських військових – Лисенко

Андрій Лисенко

Упродовж минулої доби на Донбасі були поранені 4 українських військових, повідомляє речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«За минулу добу внаслідок активних бойових дій загиблих серед наших військових немає, 4 отримали поранення», – сказав Лисенко 2 квітня на брифінгу у Києві.

За його словами, 1 військовий був поранений в Зайцеві, 1 – в Авдіївці і 2 – у Невельському. Всі ці населені пункти належать Донецькій області.

Андрій Лисенко наголосив, що Зайцеве, Авдіївка та Мар’їнка залишаються найгарячішими точками на Донбасі.

Раніше у штабі АТО заявили, що упродовж ночі підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі 65 разів обстрілювали позиції українських військових, використовуючи великокаліберну зброю.

Сепаратисти угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, на своїх сайтах звинувачують українських військових у 63 обстрілах підконтрольної їм території.

Сепаратисти угруповання «ЛНР», також визнаного терористичним в Україні, повідомляють, що за минулу добу українські силовики 6 разів обстрілювали їхні позиції.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».