Екс-депутат Ради Лозінський вийшов з в’язниці – Севрук

Віктор Лозінський, архівне фото

Колишній народний депутат України Віктор Лозінський, до якого суд застосував умовно-дострокове звільнення, вийшов із в’язниці. Цю інформацію підтвердив виконувач обов’язки генерального прокурора України Юрій Севрук.

За його словами, на сьогодні з боку держави до Лозінського ніяких питань немає, оскільки він виконав умови умовно-дострокового звільнення.

Напередодні ТСН повідомила про звільнення Лозінського.

У лютому Бориспільський райсуд Київської області застосував до Лозінського умовно-дострокове звільнення.

У квітні 2011 року Лозінського засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство. Пізніше вирок помʼякшили до 10-річного увʼязнення.

Його засудили за умисне вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю і боєприпасами.

У травні 2015 року Апеляційний суд Київської області залишив Лозінського відбувати покарання в колонії. Перед цим керівництво Бориспільської виправної колонії № 119 направило до суду клопотання засудженого Лозінського про заміну йому невідбутої частини покарання більш м’яким у виді виправних робіт.

Крім того, у червні 2014 року стало відомо, що колишній народний депутат достроково вийшов із вʼязниці за станом здоровʼя. Після цього прокуратура оскаржила це рішення. Лозінського доправили назад до колонії.