Російські спецслужби намагалися організувати фальшиве інтерв’ю з Порошенком – Цеголко

Президент України Петро Порошенко

Речник президента України Святослав Цеголко заявляє, що російські спецслужби намагалися організувати інтерв’ю для американської газети New York Times від імені Петра Порошенка.

Facebook: Святослав Цеголко

«Російські спецслужби продовжують гібридну війну проти України. З допомогою фальшивого листа вони спробували організувати інтерв’ю американській газеті New York Times від імені президента України. На фальшивому бланку подали телефони та електронні адреси своїх агентів, провели переговори і навіть телефоном озвучили «відповіді» на питання», – написав Цеголко 12 квітня на своїй сторінці у Facebook.

«До честі газети, журналісти перевірили достовірність запису у справжній прес-службі і фейкове інтерв’ю не потрапило на шпальти», – додав Цеголко.

Росія через свою агресію в Україні занепокоїла політиків як у Європі, так і у Північній Америці.

Раніше Євросоюз створив невеликий підрозділ під назвою Європейська служба зовнішніх дій по боротьбі з поширенням кремлівського трактування подій, йдеться зокрема про такі російські канали як RT і Sputnik.

У НАТО для протидії російські пропаганді створили Центр стратегічної комунікації, який базується у Латвії.

А у Сенаті США представили новий законопроект, метою якого є посилення зусиль Вашингтона щодо протидії «пропаганді і дезінформації», яку розповсюджують Росія, Китай та інші країни.