У російському уряді Криму підписали меморандум про співпрацю з Абхазією

(©Shutterstock)

У міністерстві економічного розвитку російського уряду Криму підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з міністерством економіки невизнаної в світі республіки Абхазія, яка є сепаратистським регіоном Грузії.

Як повідомляє прес-служба відомства, меморандум був підписаний в рамках II Ялтинського міжнародного економічного форуму з метою формування партнерських відносин сторін у розвитку соціально-економічної, науково-технічної і культурної сферах. Підписи під ним поставили глава кримського міністерства Валентин Демидов і «міністр економіки» Абхазії Ардзінбан Адгур.

«Буде здійснюватися обмін інформацією з питань економічної, соціальної, галузевої, інвестиційної та зовнішньоторговельної політики, а також обмін досвідом роботи в встановлених сферах діяльності. Така співпраця створить сприятливі умови для розвитку і поглиблення зовнішньоекономічних зв’язків двох республік», – йдеться в повідомленні.

В рамках меморандуму сторони найближчим часом підпишуть угоду про взаємодію та співробітництво.

У ніч з 7 на 8 серпня 2008 року російські військові увійшли до Грузії після спроби Тбілісі відновити контроль над самопроголошеними республіками Південна Осетія і Абхазія. У результаті 5-денної війни Росія визнала незалежність двох грузинських регіонів – Абхазії і Південної Осетії і ввела додаткові війська і озброєння на свої військові бази на цих територіях. Усі держави світу, за винятком Росії, Венесуели, Нікарагуа і Науру, визнають ці регіони територією Грузії, окупованою Росією.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».