Ляшко оскаржує в суді формування уряду Гройсмана

Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що звернувся до Вищого адміністративного суду України з позовом про визнання незаконним призначення уряду Володимира Гройсмана.

Виступаючи з трибуни парламенту, Ляшко заявив, що Верховна Рада призначила новий уряд із порушенням закону, оскільки голосів фракцій, які утворили коаліцію, не вистачило для цього.

«Гройсман не з народом, а з олігархами, Порошенком і регіоналами. Вони на минулому тижні домовилися і створили «ширку». Голосування за уряд показало, що демократичної коаліції не існує. Спочатку Порошенко купував «тушок» у стилі Януковича, а коли їх не вистачило, домовилися з колишніми регіоналами, які, зокрема, голосували за диктаторські закони. Порошенко докладає всіх зусиль, щоб узурпувати владу в країні», – заявив депутат.

14 квітня Верховна Рада 257 голосами обрала новим прем’єр-міністром Володимира Гройсмана, задовольнивши прохання Арсенія Яценюка про відставку. Також парламент проголосував за персональний склад нового уряду України і з третьої спроби затвердив програму діяльності Кабінету міністрів.

18 квітня голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив про готовність оприлюднити список із 230 народних депутатів, що входять до складу коаліції.