Глава УГКЦ: папа Римський ініціює широку гуманітарну місію для постраждалих на Донбасі

Your browser doesn’t support HTML5

Папа Римський Франциск ініціює широку гуманітарну місію для постраждалих від війни на Донбасі, повідомив глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук).

Він нагадав, що 3 квітня папа Римський закликав католиків Європи зібрати кошти на допомогу постраждалим від війни в Україні. Кошти, які будуть зібрані найближчої неділі (24 квітня), підуть у фонд, який буде адмініструвати Папська рада.

«Ця грошова збірка є передвісником широкої гуманітарної акції, яку папа хоче зініціювати, щоб полегшити страждання потерпілим від війни в Україні. Цим він, на мою думку, хотів підкреслити, що Україна – це Європа і що європейці повинні усвідомити, що на сході континенту відбувається справжня гуманітарна криза», – наголосив глава УГКЦ.

Він закликав римо- і греко-католиків України долучитись до збору пожертв постраждалим на Донбасі. Глава УГКЦ повідомив, що збір коштів відбудеться у неділю 24 квітня у храмах УГКЦ і католицьких костьолах у рамках європейської акції, яку ініціював понтифік.

3 квітня папа Римський Франциск оголосив 24 квітня днем збору пожертв у всіх європейських католицьких парафіях на надання гуманітарної допомоги громадянам України, які постраждали в конфлікті на сході країни.