У Кривому Розі на місці пам’ятника Леніну виявили залишки старої церкви

У Кривому Розі, на місці знесеного пам’ятника Леніну, місцеві музейники розкопали залишки старої церкви. Інформацію про це підтвердили в місцевому історико-краєзнавчому музеї.

За повідомленням музею, цього року на місці знесеного пам’ятника Леніну, знятого з постаменту півтора року тому, розпочались роботи з реконструкції: комунальники зняли асфальт і верхній шар землі, а фахівці-музейники помітили під ним залишки церкви.

За словами музейників, на цьому місці колись був один із перших храмів Кривого Рогу. Припускають, що він був збудований у ХІХ столітті на честь святого Миколи-чудотворця. З настанням радянської влади церква була демонтована, від неї лишився тільки фундамент.

Наразі історики міркують, як вчинити зі знахідкою, зокрема, пропонують «законсервувати» частину розкопаних підмурків під прозорим ковпаком.

У 2014 році в Кривому Розі було повалено пам’ятник Леніну в Центрально-Міському районі міста. Міліція тоді порушила кримінальне провадження за статтею «умисне пошкодження чужого майна», що передбачає позбавлення волі строком до 3 років. Про встановлення винних не повідомлялось.