ГПУ: Матіос передав міністру юстиції Ізраїлю запит про вручення підозри Ставицькому

Едуард Ставицький

Головний військовий прокурор України передав міністру юстиції Ізраїлю запит Генеральної прокуратури про вручення повідомлення про підозру екс-міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому, який, за даними правоохоронців, переховується в цій державі як її громадянин Натан Розенберг.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, під час переговорів в Ізраїлі в Кнесеті головний військовий прокурор Анатолій Матіос передав запит ГПУ про міжнародну правову допомогу у розслідуванні щодо Ставицького, зокрема щодо вручення останньому повідомлення про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти держави.

«Ізраїльська сторона в особі міністра юстиції запевнила у організації розгляду вказаного клопотання у найкоротші строки», – зазначили в ГПУ.

19-21 квітня заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос відвідав з офіційним візитом Ізраїль.

Україна розшукує колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького за звинуваченням у привласненні, розтраті майна або заволодінні його шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах

Як заявив на початку квітня цього року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Ставицький все ще перебуває в розшуку Інтерполу.