ВВС заявляє про неправильну інтерпретацію фільму про збитий MH17

Британська корпорація BBC заявляє, що газета Sunday Express неправильно інтерпретувала документальний фільму про катастрофу літака «Малазійських авіаліній», що має вийти 3 травня.

«На відміну від заголовку публікації, насправді експерти розповіли програмі, що український винищувач навряд чи міг збити МН17, тому що такі літаки не можуть літати на такій висоті», – йдеться в заяві прес-служби BBC.

Раніше видання Sunday Express, поширивши анонс фільму, заявило, що в ньому планують оприлюднити «шокуючі нові звинувачення», зокрема щодо того, що літак міг збити український винищувач чи що до цього могло бути причетне ЦРУ.

У BBC натомість наголосили, що «цей неупереджений документальний фільм збалансовано подає різні точки зору, висвітлюючи різні теорії, вибудувані довкола трагедії МН17, включно з свідченнями за і проти причетності до катастрофи Росії, України та ЦРУ».

«Фільм так само вивчає в деталях висновки офіційного розслідування цього інциденту Нідерландами, які надають переконливі свідчення, що літак упав через потужний удар ракети земля-повітря», – йдеться в заяві.

Раніше BBC повідомила, що 3 травня покаже документальний фільм про катастрофу літака «Малазійських авіаліній» на Донбасі влітку 2014 року з аналізом різних версій того, що сталося.

Нідерландське розслідування раніше дійшло висновку, що літак був збитий ракетою «земля-повітря» із зенітно-ракетного комплексу «Бук» радянської конструкції. Група журналістів-розслідувачів Bellingcat вказала, що має докази, що російські солдати і офіцери брали участь у запуску ракети або мають інформацію про те, хто це зробив. Російська сторона ці звинувачення відкидає.

Пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року над Донбасом. Всі 298 людей, які перебували на його борту, загинули.